HEBO-Lift 7 voortaan energiezuinig verwarmd

Met een hijsvermogen van 300 ton en een hijshoogte van 57 meter is de bok HEBO-lift 7 met recht een heuse ‘krachtpatser’ te noemen. Tot voor kort werd deze gigantische bok verwarmd met een dieselgestookte CV-kachel. Aan ons de taak om deze te vervangen door een energiezuinige variant. Een belangrijke eis van de opdrachtgever: de bok moest gewoon inzetbaar blijven tijdens onze werkzaamheden aan boord…

Energiezuinig verwarmen

De HEBO-Lift 7 is een gewilde bok die regelmatig wordt ingezet voor diverse projecten. Daarom was de wens van HEBO Maritiemservice al vrij snel duidelijk: het vervangen van de CV-ketel moest aan boord plaatsvinden, zonder dat de werkzaamheden gestaakt hoefden te worden. Voor onze monteurs een welkome uitdaging. We reisden af Rotterdam en installeerden daar ter plaatse een nieuwe energiezuinige Kabola KB80 CV-ketel aan boord: (https://bootplus.nl/diesel-verwarming/39311-65792-kabola-kb-ecoline.html)

Kabola biedt veel voordelen

De Kabola-serie is een reeks volautomatische, roetvrije oliegestookte verwarmingsketels van 70-80kW. De ketels zijn met boilerregeling leverbaar, maar ook als combi-ketel. Dankzij de zeer efficiënte blauwe vlam technologie is er geen roetuitstoot, minder brandstofverbruik en een lager stroomverbruik.

Volgens de laatste maatstaven

De KB-Serie kan gekoppeld worden aan de centrale verwarming, hete lucht, vloerverwarming en zelfs een aircosysteem. Dankzij de roetvrije werking is het systeem bijzonder onderhoudsvriendelijk. Niet alleen de CV zelf werd vervangen, ook het uitlaatsysteem werd vervangen door een geïsoleerde uitvoering – zo voldoet de bok helemaal aan de laatste maatstaven.

Uw CV ook vervangen of uw complete schip een technische upgrade geven? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden!

Bel: +31 (0)85 023 95 50|Mail: info@aquaservice.nl | WhatsApp: +31 (0)85 023 95 50


Fotogallerij

Totaaloplossingen voor scheepvaart, industrie en visserij

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…
bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering techniek veiligheid whatsapp