Vervanging generatoren in binnenvaartschip MS Limenas

Het binnenvaartschip MS Limenas kampte met een defecte generator. Eenmaal voor de wal, adviseerde Vessol om niet alleen het kapotgelopen exemplaar te vervangen maar de tweede ook beet te pakken. Die bleek immers ook zijn langste tijd te hebben gehad. In amper een week tijd werd de volledige klus geklaard.

Alle disciplines aan boord

Het voorschot eruit, oude generatoren verwijderen, nieuwe plaatsen en voorschot er weer in. Het klinkt heel simpel, maar wie inzoomt op de details van de praktijk ziet al snel dat er nogal wat kennis en kunde noodzakelijk is voor een opdracht als deze. Willem Bonsink: “Het uitlaatsysteem aanpassen, de brandstoftoevoer regelen, de elektronica aansluiten en het nodige laswerk verrichten. Er komen nogal wat disciplines bij kijken. Waar veel bedrijven externe krachten moeten inhuren, hebben wij al deze vakmensen zelf aan boord. Dat is wel de sleutel geweest naar het klaren van deze klus in slechts een week tijd.”

Snel, maar secuur

De MS Limenas is een binnenvaartschip dat is afgewerkt en wordt onderhouden op het niveau van een motorjacht. En precies die zorgvuldigheid en netheid werd dus ook van Vessol verlangd. En nagekomen. Dat het naar volle tevredenheid is gegaan blijkt wel uit het feit dat kort erna Vessol ook werd ingeschakeld voor het vervangen van de elektromotor van de ankerlier.

Fotogallerij

Totaaloplossingen voor scheepvaart, industrie en visserij

Kunnen wij u helpen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »

* Verplicht Een ogenblik geduld…
bellen elektronica klimaat locatie mailen onderhoud onderhoud-reperatie openingstijden productinstallatie productlevering techniek veiligheid whatsapp